Vragen?
Bel: 045-5111201

NIEUW IN HET ASSORTIMENT
ELIXER VOEDING
Image is not available
TOP ASSORTIMENT VOEDING
Bekijk ons uitgebreide assortiment aan voeding! Merken zoals Canna, Aptus en Hortifit
Image is not available
TOP ASSORTIMENT VOEDING
Bekijk ons uitgebreide assortiment aan voeding! Merken zoals Canna, Aptus en Hortifit
Image is not available
Arrow
Arrow
Slider

Stekpoeder

1 Item(s)

Rooster  Lijst 

Stel een Aflopende Directie in
 1. Rhizopon Groen 0.25% 20 gram

  Rhizopon (=Chryzotop) Groen 0,25% gebruiksklaar poeder 0,25% 3-Indolylboterzuur 20 gram

  Middel ter bevordering van de wortelvorming bij stekken. 3- indolyboterzuur in droge poedervorm.

  In toppen van planten worden plantenhormonen of -groeiregulatoren (auxines) aangemaakt onder invloed van licht en warmte; die worden naar dat deel van de plant getransporteerd, waar de wortels zitten of moeten komen. Daarom is in de zomer de produktie van deze hormonen beter dan in de winter. De beste kans op beworteling van de stekken is dan ook de periode april tot juli. Buiten deze periode is het welslagen van bewortelde stekken moeilijker en vaak ook afhankelijk van het weer. Door aan de stekken uitwendig groeistoffen - bewortelingsmiddel, dat in de volksmond stekmiddel wordt genoemd - toe te voegen, kan de beworteling van de stekken beter en sneller geholpen worden.

  droge- of poedervorm is het type stekmiddel, dat amateur fuchsiakwekers meestal gebruiken. Als regel is de werkzame stof in het stekpoeder 3-Indolylboterzuur met een gehalte van 0,25% of 0,50%. Voorbeelden van fabrikaten zijn onder andere Rhizopon AA 0,5% of Chryzotop groen 0,25% (beide van Rhizopon)
  Poeder heeft door zijn samenstelling een langzaam vrijkomende werking, wat vaak beter resultaat geeft dan de natte- of tabletvorm.

  Bij het werken met poeder moet er goed op worden gelet, dat het poeder in een dunne laag gelijkmatig over de stekbasis is verdeeld, daar anders de stek op sommige plaatsen dichter zou kunnen bewortelen. Om beschadigingen te voorkomen mag het stekpoeder niet met bladeren of andere plantendelen in aanraking komen; ook de stekpoeder niet op de potgrond morsen. De stekken worden meestal afzonderlijk met de basis in de te gebruiken poederconcentratie gedipt.
  Daartoe een klein beetje stekpoeder op een schoteltje doen. Steek de stek 1 à 2 cm in de poeder. Als de poeder op de basis van een gesneden stek niet voldoende aanhecht, de stekbasis eerst licht bevochtigen. De stekken zullen over het gehele bepoederde stengeloppervlak wortels gaan vormen. Na het uit de poeder halen van stekken wordt het teveel aan poeder afgeschud (er afgetikt), zodat de basis van elke stek gelijkmatig rondom van een poederlaagje is voorzien. Men voorkomt afschuiven/ophopen van het poeder door eerst met een dun stokje een gaatje in de potgrond voor te prikken en daar de stek in te plaatsen.

  Was steeds na het stekken uw handen en vermijdt het in contact komen van poeder met voedingsmiddelen.

  Meer Informatie

  Normale prijs: € 5,75

  Speciale prijs: € 5,46

1 Item(s)

Rooster  Lijst 

Stel een Aflopende Directie in

Stekpoeder nodig zoals Rhizopon? Voor Rhizopon stekpoeder bent u op de juiste website beland. Wij zijn dé online kweekexpert van Nederland en Vlaanderen. Uiteraard hebben wij stekpoeder in huis. Behalve Rhizopon stekpoeder, hebben we nog veel meer onmisbare kwekersspullen in huis. Kweekgereedschap is een must. Met het juiste gereedschap wordt uw werk simpeler, makkelijker en aangenamer.

Kweekspecialisten

Natuurlijk is het klimaat voor uw planten van levensbelang. Temperatuur, vochtigheidsgraad, voedingsbodem, het speelt allemaal een rol in het groeiproces van uw kweekplanten. Growexpert heeft alles om uw planten beter te laten groeien. Heeft u vragen over een specifiek product? Een andere kweekvraag? Geen punt. Neem contact op: onze kweekspecialisten staan voor u klaar!